logo png

PNG: wat is dit precies? En een logo PNG?

PNG is een bestandsindeling voor afbeeldingen en is de afkorting voor Portable Network Graphics. Een PNG bestand ondersteunt tot wel 16 miljoen kleuren en heeft een betere beeldkwaliteit dan een JPG bestand. Een PNG bestand maakt ook gebruik van ‘lossless compressie’: een techniek om de bestandsgrootte te reduceren zonder kwaliteitsverlies.

Maar het grote voordeel van een logo PNG: deze heeft een transparante achtergrond, zodat je het logo eenvoudig op merchandise, promotiematerialen, Social Media en meer kunt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld eenvoudigweg uw png logo op een gekleurde achtergrond of op een afbeelding plaatsen.

Logo png


Zoals bovenstaand png logo voor MG te Kortrijk, West-Vlaanderen. Mooi in een witte PNG versie op een zwarte achtergrond geplaatst. Of het voorbeeld hierna voor Pameco, geplaatst op een foto van een machine.


Logo png

Logo png

Neem contact met me op

Een goed ontworpen logo of PNG logo is een van de beste investeringen die u als ondernemer bij de opstart kan doen. Niet alleen zal het vanaf de start van uw zaak een band opbouwen met uw doelgroep, het zal ook een blijvende herkenbaarheid creëren.

Ik help u graag verder met het ontwerp van uw logo. Neem contact met me op via +32 (0)473 98 77 51.

Bekijk hier enkele realisaties.