App icoon maken

App icoon maken

Als logo en icoon ontwerper met meer dan 10 jaar ervaring in het vak ben ik gespecialiseerd in het creëren van originele en sterke software en app iconen.

Iconen zijn grafische symbolen die onder andere gebruikt worden voor gebruikersinterfaces in apps of software programma's. Zodat gebruikers duidelijk zien waarvoor een bepaalde knop dient, of om de herkenbaarheid van uw app te vergroten. App icoon maken? Mijn passie ligt in het opleveren van op maat gemaakte software iconen en iconensets, waarbij ik zorg draag voor de kleinste details.

App icoon maken

Een icoon maakt vaak deel uit van een set iconen. Net als bij een lettertype vormen de iconen in een set een familie. De rondingen, dikte, lijnen, vlakken, kleuren en verhoudingen zijn in een goede iconenset harmonieus op elkaar afgestemd. Wat zorgt voor een betere leesbaarheid.

App icoon maken

Zoals onderstaande iconen voor een software bedrijf uit Kortrijk, West-Vlaanderen. Er werden een 70-tal iconen ontwikkeld in dezelfde stijl, kleuren en lay-out. De leesbaarheid en gebruiksgemak van het software programma werd hierdoor sterk vergroot, en een potentiële klant krijgt direct een professionele en verzorgde indruk.

App icoon maken


App icoon maken

Waarom een app icoon laten maken door een vakman een slimme investering is

Iconen geven de essentie weer. Eenvoudige illustraties die heel veel kunnen vertellen. Een icoon is namelijk een vervanger van tekst. Het is daarmee een universele beeldtaal. Goed ontworpen iconen dragen bij tot een verzorgde en professionele uitstraling. Als de user interface of app icoon netjes en verzorgd is, zal je werk dat ook zijn in de ogen van een klant! Zo toont u dat u belang hecht aan de kleinste details.App icoon maken

Iconen worden standaard opgeleverd in SVG en ICO formaten. SVG is vectorieel en zo blijft uw icoon scherp in alle groottes. Mocht u nog andere formaten wensen, dan bespreken we dit voor, tijdens of na de opdracht.App icoon maken

Neem contact met me op

Iedereen met een eigen onderneming weet hoe belangrijk een sterk icoon is. Een app icoon laten maken op maat, of het ontwikkelen van bijeenpassende software iconen, zijn goede investeringen die u als ondernemer kan doen. Ik help u graag verder met het ontwerp van uw app iconen. Neem contact met me op via +32 (0)473 98 77 51.

Bekijk hier enkele realisaties.